Vakdocent Hogeschool Utrecht

July 25th, 2012 by Chris Karelse

De Hogeschool Utrecht heeft Chris Karelse voor het studieseizoen 2012-2013 weer als vakdocent gevraagd. In de maanden september en oktober zal hij bij de minor ISS het vak ‘Menselijke Factoren’ in organisaties verzorgen.

Vorig seizoen is Chris door de studenten met een 8.4 als beste docent/begeleider gekozen.

Risk Management Conferentie 2011

May 28th, 2011 by Chris Karelse

Namens Decx verzorgde Chris Karelse een lezing over organisatiecultuur en frauderisico’s bij de Risk Management Conferentie 2011.

Vier op de tien professionals in loondienst overweegt ZZP-schap

Ruim 40 procent van de professionals met een vast dienstverband overweegt het zelfstandig ondernemerschap. Dat blijkt uit een onderzoek van RulersGroup op Linkedin onder 971 professionals.

Omgekeerd blijkt dat van de huidige ZZP’ers slechts 10 procent een loondienstverband ziet zitten.

Daarnaast is er ook een groep die probeert het beste van deze twee werelden met elkaar verenigen: zij combineren loondienst met werken als zelfstandig professional. Zij werken een paar dagen in loondienst als basis en verhuren zichzelf daarnaast als ZZP’er, voor bijvoorbeeld adviesdiensten.

Bij de groep professionals die werken in loondienst met het ondernemerschap combineert, blijkt het gevoel ‘ergens bij te horen’ en het hebben van collega’s een prettige bijkomstigheid te zijn. ZZP’ers geven aan vaste collega’s wel eens te missen.

Bron: nu.nl

‘Decx verbindt tot ontwikkeling’